Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
kachľová pec
20 mar

Oheň je opäť viditeľný

Keď sa povie kachľová pec, väčšina z nás si predstaví staršie piecky, plne obložené kachľami, ktoré sa hodia väčšinou len do chát či starších domov. Kachľová pec však so sebou nesie množstvo výhod a nové dizajnové riešenia vás presvedčia, že aj obyčajné kachle môžu byť štýlové!

Oheň je opäť viditeľný

Kachľové pece boli v minulosti väčšinou len praktickým riešením pre vykurovanie. Mnohí si ich ešte pamätáme ako plne uzavretý systém so spodnými dvierkami, cez ktoré bolo oheň vidieť len minimálne. Nesporne už vtedy spĺňali svoju hlavnú funkciu – skvelú výhrevnosť. Časom však do popredia prišla popri účinnosti aj ich estetická stránka. S riešeniami prišla napríklad spoločnosť Brunner, ktorá ako prvá v roku 1991 vyrobila vykurovaciu vložku s väčším presklením. S ďalšími riešeniami „stavaných ohnísk“ s presklením prišli aj iné firmy ako Rath, Ortner , Spartherm , Hoxter , Kashutz, Leda.

Dnes si tak môžeme užívať pri kachľových peciach oboje – funkčnosť v podobe výhrevnosti, ale tiež upokojujúci pohľad na horiaci oheň. Veľkou výhodou je, že súčasné prevedenia pecí ,nie je potrebné pri čistení rozoberať. Sú opatrené čistiacimi „otvormi“, cez ktoré sa čistia vymetaním alebo povysávaním.  Pôvodné klasické kachľové pece , majú totiž jednu nepísanú  „nevýhodu“  - je ich potrebné ich v priebehu 5 -10 rokov (interval rokov je len informatívny) rozobrať , vyčistiť a znova poskladať.

Aký vykurovací systém?

Rovnako ako pri moderných krboch, aj pri kachľových peciach sa môžete rozhodnúť pre vykurovací systém podľa toho, čo od svojej pece očakávate. V prípade ak potrebujete veľa „rýchleho“ tepla, postačí vám teplovzdušný vykurovací systém. Ak dávate prednosť príjemnému a zdravšiemu sálavému teplu, svoju kachľovú pec môžu majstri vystavať na základe akumulačného systému. Kachľová pec môže takisto vykurovať celé vaše obydlie a vyrábať teplú vodu – prostredníctvom tepelného výmenníka.

Moderný dizajn kachľovej pece

Dnešný trh s obkladom pre kachliarske diela ponúka nespočetné množstvo možností a to sa týka aj kachlí. Či už preferujete čisté línie, zemité farby, hladké povrchy, alebo ozdobnejšie riešenia, radi vám poradíme aj pri výbere kachlí, ktoré z „obyčajnej pece“ vytvoria moderné krbové dielo.

 

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia