Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
01 feb

Výber krbovej vložky je rovnako dôležitým faktorom, ako výber materiálov krbového obloženia, či samotného dizajnu. Aké typy krbových vložiek nám trh ponúka a na čo je potrebné dať si pozor?

Čo od krbu očakávate?

Od odpovede na túto otázku sa bude totiž vyvíjať nielen dizajn a obloženie krbu, ale taktiež výber krbovej vložky. Takisto si dopredu zvážte, aký veľký rozpočet budete na stavbu kachliarskeho diela a stým súvisiaci výber krbovej  vložky, vyčleňovať. Krbových vložiek je na trhu naozaj neúrekom a takisto nájdeme mnoho delení, podľa ktorých možno jednotlivé vložky rozčleniť.

My sa dnes zameriame práve na materiál, z ktorého sú krbové vložky vyrobené.  V zásade môžete na trhu nájsť tri typy krbových vložiek: oceľové , liatinové  a kombinované . 

Pružná oceľ

Oceľové vložky sú konštruované v kombinácii s keramickou alebo šamotovou výstelkou. Výstelka ohniska chráni oceľový skelet vložky , zabezpečuje vyššiu  spaľovaciu teplotu a „razantnejšiu“ reguláciu plameňa. Okrem toho zabezpečuje menšiu“ dechtovosť“ , ináč povedané,  čistejší komín.  Oceľové krbové vložky sú pružnejšie,  lepšie reagujú na tepelné šoky a ohnisko si udržuje vyššiu vnútornú teplotu.

Oceľové vložky prevažne používajú pri výstavbe teplovodných krbov a to najmä z dôvodu sofistikovanej výroby teplovodných výmenníkov , ktoré sú súčasťou krbovej vložky a taktiež kvôli lepšiemu a rýchlejšiemu  prenosu tepla, slúžiaceho na vyhriatie vody.

Liatina

Liatinové krbové vložky sú obľúbené najmä pre ich dostupnejšiu cenu a pomerne dobrú životnosť. Liatina je odolná voči prehoreniu a dobre akumuluje teplo. Zákazníci si tiež pochvaľujú dlhodobejšiu záruku liatinových vložiek, ktorá sa zvykne pohybovať okolo  5  rokov – v závislosti od konkrétneho výrobcu. Nevýhodou liatiny je, že potrebuje dlhší čas na nahriatie. Po vyhasnutí ohňa však dokáže sálať teplo ešte dosť dlhý čas.

 Liatinové vložky sú mnohokrát kombinované s keramickou alebo šamotovou výstelkou.  Takéto vložky majú lepšie spaľovanie ako čistá liatina, produkujú nižšie množstvo škodlivín do okolia a menej znečisťujú komín. Oproti bežnej, čisto liatinovej vložke , majú o niečo vyššiu cenu a takisto nižšiu schopnosť sálať naakumulované teplo.

Krbové vložky , či sú už oceľovo-šamotové , liatinové alebo kombinované, sú v súčasnosti vyrábané s otváraním dvierok do strany, alebo s výsuvom dvierok do hora, pri ktorých však treba rátať s vyššou cenou.

 

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia