Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
14 dec

Aby sme si teplo nášho krbu užili čo najpohodlnejšie, je dobré pamätať aj na bezpečnosť pri jeho prevádzke. Viete kúriť bezpečne?

Udržiavajte okolie krbu

Samozrejmosťou pre bezpečnú prevádzku krbu je, aby boli z jeho tesnej blízkosti odstránené všetky horľavé veci. Už pri samotnej výstavbe krbu je potrebné zvážiť podlahovú krytinu, na ktorú krb umiestnite. Vo všeobecnosti je odporúčaná dlažba, alebo aspoň využitie sklenenej či kovovej tabule, ktorú umiestnime pred krb. Tie je v súčasnosti možné zohnať v rôznych farebných prevedeniach a tvaroch, preto sa nemusíte báť, že by takýto bezpečnostný doplnok narušil dizajn vášho interiéru.

Dbajte na rozloženie nábytku

Pri vzdialenosti predmetov od krbu sa využívajú dva pojmy: komfortná a bezpečnostná vzdialenosť. Tieto pojmy nemusia znamenať to isté. Komfortná vzdialenosť sa spravidla odvíja od typu krbu – materiálu a obstavby, ktorá bola pri krbe použitá. Tá sa pohybuje od 1,5 do 2 metrov od krbu. Bezpečná vzdialenosť ( čiže vzdialenosť od hlavného bodu sálania) je väčšinou určená na 80 cm hlavným smerom a 40 cm smerom vedľajším ( od obstavby). Túto otázku by vám však určite mal zodpovedať váš kachliar pri realizácii krbu.

Je otvorený oheň bezpečný?

Ak vás láka krb s otvoreným ohniskom, budete musieť zvýšiť pozornosť hlavne pri dreve, ktoré pri horení iskrí. Jedľové a borovicové drevo praská pri horení oveľa výraznejšie, preto je bezpečnejšie zaobstarať si aspoň ochrannú mrežu, ktorá toto iskrenie eliminuje.

Pravidelne čistite komín

Komín nechajte preveriť a prečistiť odborníkom aspoň 1 x ročne. Sadze a rôzne usadeniny môžu spôsobiť, že z komína vyletia iskry, od ktorých sa môže chytiť strecha. Čistenie krbu taktiež zvyšuje účinnosť vášho krbu, preto ho určite nezanedbajte

Zavolajte si odborníka

Bohužiaľ, aj v súčasnosti sa stáva, že mnoho požiarov vzniká práve na základe neodbornej stavby krbu. Ak si nie ste istí svojimi staviteľskými schopnosťami, radšej využite služby odborníka. To, čo by ste možno ušetrili pri jeho stavbe sa vám nemusí neskôr vyplatiť, ak budete musieť odstraňovať následky požiaru.

Čo ak vznikol požiar?

Požiar vzniknutý v krbe nikdy nehaste vodou – použite práškový hasiaci prístroj a zavolajte požiarnikov aj v prípade, ak sa vám škoda nezdá až taká veľká. Po uhasení požiaru si nechajte skontrolovať komín.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia